nieuws

Huisartsen: geen vertrouwen meer in bestuur Vlietland

Huisartsen uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis weigeren nog langer te praten met de leiding van het Franciscus-Vlietland-ziekenhuis in Schiedam. ''Wij hebben geen vertrouwen meer in deze raad van bestuur'', zegt woordvoerder Bram Sprij.
De huisartsen mijden uit protest een vergadering over de situatie rond de instelling. Ook verhuisden ze deze week
. Patiënten kregen hulp op een geheime locatie.
Het is de huisartsen onder meer in het verkeerde keelgat geschoten dat zonder overleg is besloten de Spoedeisende Hulp in het ziekenhuis 's nachts te sluiten. Er zou te weinig gekwalificeerd personeel zijn.
De huisartsen hebben begrip voor dat argument, maar zijn boos dat niet over alternatieven kon worden gepraat. Sprij: ''Wij moesten plotseling extra personeel inhuren voor de huisartsenpost die nu ’s nachts alle mensen moet opvangen.''
Inmiddels lijkt de sfeer volledig verziekt. De huisartsen zien geen oplossing meer. ''Het is een raad van bestuur van woorden en verkeerde daden'', zegt de woordvoerder. Door weg te blijven van de vergadering, hopen de artsen een 'sterk signaal' af te geven.

LHV

Ook huisartsenvereniging LHV maakt zich ernstig zorgen over de gevolgen van de nachtelijke sluiting van de Spoedeisende Hulp. De afdeling Rotterdam heeft een brief gestuurd naar het regionaal orgaan acute zorg (Roaz).
In de brief schrijven de huisartsen dat de sluiting ook gevolgen heeft voor de inwoners van het eiland Voorne-Putten. Die kiezen geregeld voor het Vlietland als alternatief voor een verdere reis naar het Ikazia en het Maasstad.