nieuws

Margriet Sjoerdsma in Live uit Lloyd

Na haar succesvolle muzikale eerbetoon aan zangeres Eva Cassidy in theater en op plaat de afgelopen jaren is Margriet Sjoerdsma terug met nieuwe songs. De 33-jarige zangeres, geschoold aan het Rotterdamse Codarts, vond inspiratie in de Noorse bossen. 'Songs from Odelien' is het resultaat.
Vanaf september is ze alweer op tour door Nederland en staan er 20 shows op de rol met nieuwe liedjes die in ‘ledigheid’ geschreven zijn: Sjoerdsma trok zich drie maanden terug in de verlaten Noorse natuur, een een blokhut die de naam
Odelien
draagt.
Het noorden van Noorwegen als werkplek, ver weg van de waan van alledag; de stress, drukte en chaos van het moderne leven.Odelien staat midden in een overrompelend landschap, waar de natuur nog heer en meester is, de stilte oorverdovend en bergen zich spiegelen in rimpelloze dieptes van fjorden. Voor Margriet Sjoerdsma het ideale decor om te schrijven over tijdloze thema’s als los- en achterlaten, durven springen, eenzaamheid, liefde en verwondering.
De uitvoering varieert van klein en intiem tot groots en meeslepend. Arrangementen blinken uit in harmonisch spannende wendingen, melancholische melodieën met onverwachte afslagen en hobbels. Je hoort en voelt de bezieling van Scandinavische artiesten als Ane Brun, José Gonzáles en Björk.
In Live uit Lloyd met: Margriet Sjoerdsma; zang, wurlitzer en ukelele, Michelle Courtens; cello en zang en Cord Heineking; contrabas en zang.

Let op: vrijdag 5 november in Thetare De Stoep in Spijkenisse en vrijdag 18 november in De Doelen in Rotterdam (luister en win vrijkaarten)