nieuws

Dordrecht sleept Karasahin weer voor rechter

Mustafa Karasahin bij een eerdere zitting
Mustafa Karasahin bij een eerdere zitting
Dordrecht en bezwarentijger Mustafa Karasahin staan volgende week weer eens voor de rechter. De gemeente wil dat de Dordtenaar stopt met het sturen van brieven aan de gemeente.
Dordrecht heeft het kort geding aangespannen omdat Karasahin weer is begonnen met het sturen van bezwaarschriften aan de gemeente. Hij heeft de draad weer opgepakt, nadat het verbod dat de rechter hem had opgelegd was beëindigd.
De gemeente zegt in een reactie direct naar de rechter te stappen 'om te voorkomen dat we weer tijd en geld moeten besteden aan onzinnige brieven'. Het gemeentebestuur hoopt op toestemming om Karasahin weer te mogen 'gijzelen' als hij te vaak in de pen klimt.
Gijzelen
Het Gerechtshof bepaalde eerder dit jaar dat de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid de bezwarentijger mocht laten gijzelen in de cel als hij te vaak schrijft. Volgens de gemeente was dat dwangmiddel een succes.
Karasahin toonde zich donderdag strijdvaardig. ''Ik ga door zo lang ik kan en mag'', zegt hij. ''De gemeente heeft zelfs WOB-verzoeken van mijn familie uit Turkije gehad. Ik hou niet op voor de onderste steen boven is.''
Dordrecht en de zakenman liggen al jaren overhoop, nadat de gemeente een aantal panden in beslag nam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl