nieuws

Bonnenregen in Dordtse wijk Sterrenburg

In de Dordtse wijk Sterrenburg regent het opeens parkeerbekeuringen en dan met name in de Weegschaal. In de buurt is een gigantisch parkeerprobleem ontstaan. Er zijn meer auto’s dan plek en daarom werd foutparkeren lange tijd gedoogd.
Voor bewoners die rond etenstijd thuiskomen zit er niets anders op dan rondjes rijden en vervolgens ver weg of fout parkeren. ''Het probleem is echt heel groot. In de buurt komen we zeker twintig plekken te kort'', aldus bewoner Franz Steinhauser.
Ook Steinhauser had dit weekend een prent op zijn voorruit. Kosten: 90 euro. En sommige huishoudens met twee auto’s hadden er zelfs twee. ''Met die boetes los je het probleem helemaal niet op. Er moeten gewoon extra plekken komen. Daar hebben we best ideeën over en daar praten we graag met de gemeente over.''
Bij de bouw van de wijk werd uitgegaan van één auto per woning. Dat zijn er nu vaak twee. Ook andere straten in Sterrenburg hebben hier last van.
De gemeente Dordrecht laat weten graag om tafel te gaan met de bewoners. Fout parkeren in de wijk is nog steeds niet toegestaan.