RIJNMOND SPORT

Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel krijgt prijs voor ‘Scoop van het Jaar 2021’

Dennis van Eersel is namens Rijnmond clubwatcher van Feyenoord
Dennis van Eersel is namens Rijnmond clubwatcher van Feyenoord © VK Sportphoto
Dennis van Eersel is maandagavond door de Nederlandse Sport Pers (NSP) in het zonnetje gezet. Bij de jaarlijkse verkiezingen van de brancheorganisatie ging de prijs voor de scoop van het jaar 2021 naar de Rijnmond-verslaggever.
Van Eersel ontving de prijs omdat hij op 6 november 2021 als eerste wereldkundig maakte dat Feyenoord de stekker trok uit het Feyenoord City-nieuwbouwplan. In het artikel schreef hij dat de directie van de Rotterdamse voetbalclub geen vertrouwen meer had in het nieuwe stadion.
De scoop van Van Eersel is daarom ook niet onopgemerkt voorbijgegaan aan de NSP. De vereniging voor sportjournalisten spreekt over een ‘uitstekende primeur’. “Dit was ook een verhaal met diepgang, waaruit bleek hoe veel tijd en energie Van Eersel al jaren in Feyenoord City steekt. Het is een beladen en ingewikkeld dossier, dat een zorgvuldig aangelegd netwerk vergt bij de vele partijen die betrokken zijn, van de bouwers en lokale politici tot financiers en ingewijden binnen Feyenoord”, aldus de jury.
De NSP prijst ook het daaropvolgende werk dat Van Eersel leverde rondom dit nieuws over Feyenoord City. “Dat Van Eersel zijn bronnen goed op orde heeft, bewees hij door zijn nieuwsverhaal meteen van duiding te voorzien. Datzelfde weekend deed hij dat ook direct voor de camera’s van zijn omroep, en die van andere tv-stations. Hier sprak een Feyenoord City-expert. Iemand wiens publicatie door landelijke media werd opgepikt en veel reacties losmaakte in met name Rotterdam, waar Feyenoordfans uit vreugde nog diezelfde avond naar de Kuip gingen om vuurwerk af te steken.”
De primeur van Van Eersel wordt door de NSP gezien als een voorbeeld voor de sportjournalistiek. “Afgezien van de ongekende journalistieke arbeid die de verslaggever er in heeft gestoken en zijn uitstekende dossierkennis, onderstreept deze scoop ook het belang van kwalitatief goede regionale journalistiek”, benadrukt de NSP.
Kijk hier naar de uitreiking van 'Scoop van het Jaar 2021' aan Dennis van Eersel. De tekst gaat verder onder de video:
Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel wint 'Scoop van het Jaar 2021' over Feyenoord City
Van Eersel werkt sinds 2006 voor Rijnmond. Hij is sinds 2012 clubwatcher van Feyenoord. Zo verslaat de Vlaardinger wedstrijden op Radio Rijnmond en duidt Van Eersel in de voetbaltalkshow FC Rijnmond geregeld de gang van zaken bij Feyenoord. Behalve Feyenoordwatcher is Van Eersel ook sportverslaggever en presentator.

Andere nominaties

Naast Van Eersel waren er nog vijf andere nominaties voor ‘Scoop van het jaar 2021’. De NSP selecteerde de volgende primeurs voor deze prijs:
• Grove misstanden bij triatlon: verwaarlozing, mishandeling en machtsmisbruik. Auteur: Thomas Sijtsma (Trouw).
• Louis van Gaal de nieuwe bondscoach. Auteur: Maarten Wijffels. (Algemeen Dagblad)
• Olympische bubbel al lek voor KL861 opsteeg. Auteurs: Rik Spekenbrink en Arjan Schouten (Algemeen Dagblad)
• Gefixt. Makers: Ben Meindertsma en Guido van Gorp. (NOS)
• De verraderlijke wereld van voetbaltransfers: waarom Stefan de Vrij zijn zaakwaarnemers aan de kant zette. Auteurs: Pepijn Keppel en Tom Claessens. (Follow The Money)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl