nieuws

Douwe Bob opent kroeg in Rotterdam

Bezoekers van de Rotterdamse Bar3 zagen donderdagavond muzikant Douwe Bob achter de bar staan. De zanger was even de baas in de kroeg, die hij omtoverde tot een 'Fool Bar'; een huiselijke ontmoetingsplek voor liefhebbers van ambachtelijke popmuziek.
De Fool Bar is de naam van de kroeg die de zanger in zijn eigen huis heeft gebouwd. Het is een plek waar hij laat horen van welke muziek hij houdt, zowel via akoestische optredens als via het draaien van platen.
Dat concept heeft de Amsterdammer inmiddels een aantal keer geëxporteerd. Zo was zijn Fool Bar in Stockholm tijdens het Eurovisie Songfestival een groot succes. Ook daar stond Douwe Bob zelf achter de bar.

New Yorkse sfeer

Nu was Rotterdam eens aan de beurt. In Bar3 aan de Nieuwe Binnenweg waren optredens van Max Meser, Maurice van Hoek, Tin Stars en Darlyn. Stuk voor stuk artiesten en bands die hun werk baseren op de popmuziek uit de jaren 60 en 70.
Douwe Bob wil met zijn Fool Bar een plek creëren voor mensen die op zoek zijn naar goede popmuziek. "Een beetje zoals in New York, waar je zomaar een kelder kunt binnenlopen, waar dan ineens Jackson Browne zit te spelen."

Opvoeden

De Fool Bar wordt georganiseerd in de week dat ook de MTV European Music Awards worden uitgereikt in Ahoy'. Niet echt de plek voor de 'ouderwetse' muziek van Douwe Bob. "En daarom doe ik het dus juist nu en hier. Het is ook een beetje opvoeden, laten zien dat deze muziek er óók is."