nieuws

Rotterdamse raad geschokt over vertrek topambtenaar

Rotterdamse gemeenteraadsleden reageren geschrokken op het gedwongen vertrek van de directeur Stadsontwikkeling. "Ik ben geschokt. We hebben geen idee waarom Paula Verhoeven opeens weg moet", reageert Antoinette Laan van de VVD.
Verhoeven is
vanwege de miljoenenfraude met een gemeentelijk pand aan de Boompjeskade. Binnen het college van B&W is er onvoldoende draagvlak voor haar optreden in dit dossier, zo laat de gemeente in een schriftelijke toelichting weten.
De reden voor het gebrek aan draagvlak wordt door het college niet gegeven. "Het is puur gissen, omdat wij als raad nog geen enkele informatie hebben gekregen", zegt Leo de Kleijn van de SP. "Het lijkt wel of ze geslachtofferd wordt", zegt Laan.
Zorgvuldig
Verhoeven was pas sinds begin 2015 in functie. "Daarom vind ik deze stap ook zo vreemd. Je kunt haar niet de schuld geven van wat hier gebeurd is, want dat speelde grotendeels voor haar komst", zegt Leo Bruijn van de PvdA.
De ondernemingsraad van Stadsontwikkeling is totaal verrast door deze stap van wethouder Visser. "Wij zijn hier niet blij mee. Verhoeven heeft het dossier Waterfront zorgvuldig behandeld. Wij zagen geen aanleiding voor een vertrek", zegt voorzitter Hilde de Vries van de OR.
Op 17 november worden de raadsleden over de zaak bijgepraat tijdens een commissievergadering.