nieuws

'Green Day, Kings of Leon? Geen idee, als ze maar worst eten'

De bekende worstenman Hans Worst is dit weekend niet op de Coolsingel te vinden. Hij heeft de eer om worsten te draaien voor de artiesten op de MTV Europe Music Awards in Ahoy.
"Ik ben gebeld of ik met mijn worstenkraam langs wilde komen, omdat ik in het decor van Rotterdam pas", vertelt Hans Worst. De organisatie van het evenement wilde een paar typisch Rotterdamse dingen hebben. Zo is ook topkok François Geurds aanwezig.
Hans Worst hoopt vooral dat de artiesten zijn worsten komen eten. Al heeft hij geen idee wie wie is. "Ja Afrojack, ik sta met hem in één ruimte, geloof ik. Een nagemaakte Erasmusbrugtoestand", beschrijft hij de Rotterdamse setting waarin de worsten worden gedraaid.

Wie zeg je?

De worstenmaker heeft ook gehoord dat Justin Bieber komt, maar die geruchten zingen al langer rond. Andere artiesten kent hij niet, als onze verslaggever hem wat namen voorlegt. Kings of Leon, Green Day, Shawn Mendes: "Nooit van gehoord. Ja, te gek. Ik hoop dat ze allemaal worst komen eten, want ze zijn al besteld."
Uiteraard staat de Rotdog op het menu, de Rotterdamse versie van de hotdog. Maar Hans Worst serveert ook een gewone hotdog voor de liefhebber.
Zondag worden de MTV Europe Music Awards uitgereikt. Het is de tweede keer dat de show in Rotterdam wordt gehouden.