nieuws

'Terrorist op zoek naar erkenning'

nkoppenol08_07.transfer.cropresize.tmp.jpg
nkoppenol08_07.transfer.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Mark Koppenol is al jaren bezig om te bewijzen dat een speelgoed-minipistooltje een echt vuurwapen is. Hij ziet zichzelf als terrorist en wil daar erkenning voor. 
Ruim twee weken geleden werd de 37-jarige Koppenol gearresteerd toen hij op politiebureau Slinge opnieuw aandacht vroeg voor het vermeende wapen. Hij schoot met het pistooltje in de richting van een baliemedewerkster. Nadat hij werd overmeesterd belandde hij achter de tralies.
Van al zijn acties maakt Koppenol filmpjes en die plaatst hij op internet. Zijn grootste wens is om opgepakt te worden en langdurig achter de tralies te verdwijnen. Hij wil daarmee aantonen dat 'het systeem' niet deugt. Justitie, politie en zijn eigen advocaat weten eigenlijk niet wat ze met hem aan moeten.
Koppenol zegt dat hij een strafzaak wil forceren. Pas dan kunnen er volgens hem zaken worden uitgezocht en komt de onderste steen boven. Dat hij zowel verbaal als op schrift diverse hoogwaardigheidsbekleders voor van alles en nog wat uitmaakt en door foto's van hen heenschiet ziet Koppenol als de enige mogelijkheid om erkenning te krijgen.
Kijk naar een portet van Mark Koppenol door Ron van de Rhee