nieuws

Excelsior snakt naar ommekeer: 'Geen crisis'

Excelsior pakte al vijf wedstrijden geen punt, maar de Kralingers zien na de 1-0 nederlaag van vorige week bij Ajax voldoende aanknopingspunten om komende zondag in het uitduel met FC Utrecht een resultaat te boeken. "Ik zou graag dezelfde mentaliteit, samenwerking en ambitie willen zien", zegt trainer Mitchell van der Gaag.
"Keihard werken en voor elkaar door het vuur gaan. Daar begint het allemaal mee. We moeten doen waar we goed in zijn. Dat hebben we tegen Ajax laten zien en dat moeten we minimaal evenaren", weet de oefenmeester. "We hebben een aantal wedstrijden niet gewonnen en niet gescoord, dus we doen iets niet goed. Als we daar de vinger op konden leggen, dan hadden we niet in deze situatie gezeten."
Het gebrek aan scorend vermogen is een groot probleem op Woudestein. In de afgelopen vier wedstrijden bleef de teller op nul staan. "Je komt wel tot kansen, dus het heeft met scherpte te maken. De bezieling om daadwerkelijk een goal te willen maken. We moeten zo snel mogelijk weer aan de goede kant van de score zien te komen. Daar doen we alles aan. We wisten dat het een uitdaging zou worden dit seizoen en daar verandert niks aan."

'Geen crisis'

Volgens aanvaller Stanley Elbers is het ondanks de slechte reeks rustig bij Excelsior. Van een crisis is volgens de buitenspeler geen sprake, maar hij merkt wel dat er iets is veranderd aan de gemoedstoestand ten opzichte van het begin van het seizoen. "Het is zeker geen crisis. Je merkt wel dat we er als groep mee zitten dat we geen punten halen, maar er is geen paniek of slechte sfeer", laat Elbers weten aan RTV Rijnmond.
In theorie zouden de Rotterdammers na het weekend de hekkensluiter kunnen zijn in de eredivisie. Daar hechten ze in Kralingen echter geen waarde aan. "Je moet pas over een hele lange tijd naar de ranglijst kijken. Ik hoop dat we dan niet daar staan. Je moet met elkaar blijven werken en proberen hetzelfde te doen als in het begin van het seizoen."
"Het kan iedere week gebeuren. Er is veel gepraat en iedereen weet wat er moet gebeuren", vervolgt Elbers, die in Amsterdam niet kon rekenen op een basisplaats. "Voor mijn blessure speelde ik in de basis en nu is het de ene keer wel en de andere keer niet. Ik hoop dat het verandert, maar dat is aan mijzelf om te bewijzen", aldus de 24-jarige speler.
FC Utrecht - Excelsior begint zondag om 12:30 uur en is evenals Go Ahead Eagles - Feyenoord uiteraard rechtstreeks te volgen op Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl