nieuws

Handbalster Luciano beëindigt interlandcarrière

Handbalster Ailly Luciano heeft besloten haar interlandcarrière te beëindigen en gaat daarom niet mee met het Nederlands damesteam naar het Europees kampioenschap handbal in Zweden. "Ik heb op de Olympische Spelen gestaan, dat vind ik prachtig, maar voor mijn idee zit er niet meer in. Om weer vier jaar te knokken richting de Spelen zie ik niet zitten. Ik vind het goed geweest. Ik wil mijn levensdoelen oppakken."
De 25-jarige speelster uit Papendrecht kwam in augustus met het Nederlands damesteam uit op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en eindigde als vierde. Luciano, die speelt voor het Franse Metz, speelde 56 interlands voor Oranje en scoorde daarin 115 keer.

Selectie

Handbalsters Kelly Dulfer en Jasmina Janković zijn door bondscoach Helle Thomsen wel opgenomen in de selectie van de Nederlandse damesteam voor het EK handbal in Zweden.
De speelsters uit Schiedam spelen met Nederland op het EK in de groepsfase tegen Duitsland, Polen en Frankrijk. De opmerkelijkste naam in de selectie van Oranje is Maura Visser. Zij kwam sinds 2011 niet meer in actie voor het Nederlands damesteam.
De Europees kampioenschappen handbal zijn van 4 t/m 18 december in Zweden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl