nieuws

Bruggen niet meer open bij drukte op N3

De Papendrechtsebrug
De Papendrechtsebrug
Automobilisten hoeven binnenkort niet meer te vrezen dat ze op de N3 in de file komen te staan doordat bruggen worden geopend voor schepen. Een aantal bruggen in de regio gaat minder vaak of zelfs helemaal niet meer open, meldt de gemeente Dordrecht.
De gemeente besloot maatregelen te nemen toen het wegverkeer vorige week vast kwam te staan doordat de Papendrechtse brug open ging voor schepen. Het was toen al erg druk op de weg door vrachtverkeer dat omreed vanwege de afgesloten Merwedebrug bij Gorinchem.
Inmiddels is besloten dat de Wantijbrug voorlopig helemaal niet meer geopend wordt voor scheepvaartverkeer.
Voor de Papendrechtse brug gelden andere afspraken. ''De Papendrechtse brug zal niet meer ieder uur open gaan en niet in een drukke spits'', meldt de gemeente Dordrecht na overleg met Rijkswaterstaat.
Drukte
Schippers moeten zich voortaan melden bij Rijkswaterstaat. Dat bepaalt vervolgens wanneer de Papendrechtse brug kan worden geopend. De organisatie houdt daarbij rekening met de drukte op de weg.
Ook is er straks altijd een storingsmonteur aanwezig als de brug wordt geopend. Zo kan bij storingen direct worden ingegrepen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl