nieuws

Wellant-leerlingen kunnen snel overstappen

Het Wellant College
Het Wellant College
Leerlingen van het Wellant College aan de Bosdreef in Rotterdam kunnen al op korte termijn op andere scholen terecht. Dat heeft het schoolbestuur vrijdag geschreven in een nieuwsbrief aan de ouders van scholieren.
De scholenkoepel maakte onlangs bekend de verouderde en dure vestiging in 2018 te willen sluiten. Niet alle leerlingen hoeven van school te wisselen. Scholieren uit de derde klas kunnen hun examenjaar afmaken aan de Bosdreef.
Uit gesprekken blijkt volgens de schoolleiding dat 22 scholieren uit de eerste twee leerjaren een voorkeur hebben voor een overstap naar een andere groene school. Zij kunnen hun reiskosten vergoed krijgen.
Reiskosten
Het Wellantcollege is bijvoorbeeld bereid om tram-, bus- of treinkaarten te vergoeden voor bepaalde trajecten. ''Reiskosten mogen niet het probleem zijn voor leerlingen die groen onderwijs willen blijven volgen'', aldus de schoolleiding.
Niet alle leerlingen kiezen voor 'groen'. Uit gesprekken zou blijken dat er ook veel belangstelling is voor het Melanchthon, de Horeca Vakschool en het Grafisch Lyceum. ''Verder is het beeld verschillend.''
Snel op gesprek
Betrokken scholen zouden hebben aangegeven dat ouders en scholieren die willen overstappen al snel op gesprek kunnen komen. ''Of ze nu snel of aan het einde van dit schooljaar willen overstappen.''
De aangekondigde sluiting van de vestiging aan de Bosdreef leidde tot veel commotie. Veel ouders ondertekenden een petitie met het verzoek om het pand open te houden. Daarop vroeg de gemeente de scholenkoepel om opheldering.