Sparta wint knap van SC Heerenveen (3-1)

Sparta heeft op eigen veld een knappe overwinning geboekt op SC Heerenveen. De ploeg van trainer Alex Pastoor was met 3-1 te sterk voor de nummer vier van de eredivisie, die vorig weekend nog met 2-2 gelijkspeelde in de Kuip bij Feyenoord.
De Rotterdammers keken vrijdag al na acht minuten tegen een achterstand aan toen Jeremiah St. Juste de bal achter keeper Roy Kortsmit werkte (0-1). Een tegenvaller voor Sparta, dat zich echter razendsnel herstelde. Thomas Verhaar kreeg al in dezelfde minuut een kans op de gelijkmaker, maar hij vond doelman Erwin Mulder op zijn weg.
De gelijkmaker viel alsnog na en kwartier spelen. Stijn Spierings was het eindstation van een uitstekende Rotterdamse aanval: 1-1. Sparta drukte door en Zakaria El Azzouzi tikte van dichtbij binnen na een uitstekende voorzet van Craig Goodwin (2-1). In het vervolg van de eerste helft bleef Pastoors team zonder veel problemen overeind. El Azzouzi en Verhaar waren zelfs dicht bij een grotere marge. Kortsmit had aan de andere kant een antwoord op een vrije trap van Sam Larsson.
Na rust kwam SC Heerenveen scherp uit de kleedkamer. Reza Ghoochannejhad vond de benen van Kortsmit en Morten Thorsby was met een kopbal gevaarlijk. De bezoekers bleven zoeken naar een goal, maar Sparta controleerde het duel weer na een lastige beginfase.

Blunder Mulder

Halverwege de tweede helft kwam de thuisclub op 3-1. Het had daarbij wel de hulp nodig van Mulder, die een vrije trap van Goodwin door zijn benen liet glippen. Sparta kreeg kansen om verder weg te lopen van de gasten, maar Spierings gleed de bal uit een voorzet van Denzel Dumfries naast.
Het verzet van SC Heerenveen was gebroken. Sparta boekte op overtuigende wijze de vierde zege van dit seizoen. De promovendus staat zevende in de eredivisie met zestien punten.