nieuws

Schiedamse familie vreest ontvoering chihuahua

De Schiedamse familie Bouman is ontroostbaar. Hun chihuahua Lonely is sinds 1 november spoorloos. De familie vermoedt dat de 7-jarige hond is meegenomen door een onbekende en trommelde zelfs een speurhond op om hun huisdier te zoeken.
De familie ontdekte aan het begin van de maand dat Lonely was verdwenen. Familieleden doorzochten tevergeefs het huis, maar dat leverde geen sporen op. ''Toen zei ik gelijk tegen mijn moeder: we moeten gaan zoeken, want hij is weg'', vertelt Joanne Bouman.
De familie Bouman haalde daarop alles uit de kast om hun geliefde viervoeter op te sporen. Ze loofden een beloning van 200 euro uit, deden een oproep via social media én gingen zelf op zoek in de buurt.
Speurhond
De familie schakelde via stichting 'Waar is onze Angel' een speurhond in om de witbruine chihuahua terug te vinden. Deze speurhond liep een duidelijke route waar Lonely gelopen zou hebben en stopte bij een garage aan de Mathenesserstraat.
''Ik ben als een gek gaan roepen en schreeuwen en bonkte op de deur van de garage om te horen of hij daar was'', vertelt Joanne Bouman. ''Maar hij was daar helaas niet.'' Lonely is dus nog steeds spoorloos.
De hond heeft voor de familie een emotionele waarde. "Voor een hond als Lonely ben je wel meer dan duizend euro kwijt, maar dat boeit ons niet", zegt Bouman. De chihuahua heeft geen stamboom en is gecastreerd. "Ze hebben er eigenlijk niks aan."