nieuws

FC Dordrecht verliest ook bij VVV-Venlo

FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd bij VVV-Venlo met 3-1 verloren. Zeker in de tweede helft had de ploeg van trainer Gérard de Nooijer wel uitzicht op een resultaat, maar uiteindelijk maakte de Limburgse kampioenskandidaat geen fout tegen de laagvlieger van de eerste divisie.
In deel één was VVV-Venlo beter, zonder echt te overtuigen. Ralf Seuntjens schoot uit de draai, maar kon keeper Tim Coremans niet verrassen. Aan de andere kant kopte Erol Alkan net naast het vijandelijke doel. Het was lange tijd het enige wapenfeit van de gasten.
VVV kwam na 22 minuten wel op voorsprong. Vito van Crooij schoot raak van afstand: 1-0. De gastheren kregen nog een dot van een kans, maar Coremans was Johnatan Opoku de baas. Pal voor rust kwam FC Dordrecht vanuit het niets op gelijke hoogte. Michael Chacon werd naar de grond gewerkt en benutte zelf de toegekende penalty: 1-1.
In de tweede helft kwamen de bezoekers beter voor de dag. Joel Thomas knalde van afstand, maar keeper Delano van Crooij redde moeizaam. Even later scoorde VVV-Venlo wel vanaf elf meter. Clint Leemans haalde de trekker over: 2-1. De hooggeplaatste thuisclub overtuigende allesbehalve en FC Dordrecht bleef uitzicht houden op een punt, maar uiteindelijk besliste Seuntjens het duel: 3-1.
In de slotfase kreeg VVV-speler Tim Receveur nog een rode kaart na een flink opstootje. De stand veranderde niet meer. FC Dordrecht staat zeventiende in de Jupiler League. De Limburgers zijn de nieuwe lijstaanvoerder.