nieuws

Vlaardingse scouts wijken voor verbreding A20

Zes Vlaardingse scoutinggroepen verlaten hun vaste stek aan de Broekpolderweg. Ze spraken met de gemeente af dat ze een nieuw jongerenwalhalla mogen vestigen aan de Vaart. Hoewel de financiering nog niet helemaal rond is, hesen ze zaterdag alvast symbolisch de vlag.
De scouts moeten verhuizen om geen last te hebben van de verbreding van de A20. Van het toekomstige scoutcentrum aan de Vaart is momenteel nog niets te zien: de vlag werd daarom geheel in de stijl van de avontuurlijke jongeren gehesen in de modder.
De scouts hoefden de woestenij zaterdag niet alleen te trotseren. Wethouder Ruud van Harten schoot te hulp bij het hijsen van de scoutingvlag. Hij zei blij te zijn dat de scouting kan verhuizen, nu de afspraken met de gemeente officieel zijn getekend.
Genieten
''Als de nieuwe gebouwen er staan kan Vlaardingen nog vele jaren genieten van alles wat scouting te bieden heeft'', zei Van Harten. Hoe die nieuwe onderkomens eruit gaan zien is nog niet besloten, al ontbreekt het niet aan ambitieuze plannen.
''We willen duurzame, lage en groene gebouwen, die opgaan in het gebied. We denken aan robuuste, kindvriendelijke blokhutten met een echt scoutinggevoel: natuurlijk en groen'', stelde voorzitter Peter Korpel van de Vlaardingse scouting.
Geld
Als alles volgens plan verloopt, nemen de betrokken scoutinggroepen in 2018 hun intrek op de nieuwe locatie. Voor die tijd moet nog wel een klein probleem worden opgelost: de scouts hebben nog zeker zeven ton nodig om de verhuizing te bekostigen.
De groepen zoeken daarom naarstig naar sponsors en donateurs. Als die zich melden, moet de nieuwe stek volgens voorzitter Korpel voor honderden Vlaardingse jongeren 'dé poort worden naar het echte buitenleven'.
De partijen hebben een speciale site gelanceerd om de plannen goed uit te leggen aan de achterban.