nieuws

Excelsior sluit afgelopen seizoen af met 'stevig verlies'

simon.jpg
simon.jpg
ROTTERDAM - Excelsior heeft het seizoen 2009/2010 met verlies afgesloten. Dat zegt algemeen directeur Simon Kelder in de microfoon van RTV Rijnmond.
Kelder wil geen exacte bedragen noemen, maar spreekt van een 'stevig verlies'. Volgens de algemeen directeur is Excelsior slachtoffer geworden van zowel de recessie als het eigen succes. Door de vele winstpartijen en de daaropvolgende promotie heeft de club veel premies moeten betalen aan de spelers, waardoor Excelsior het seizoen met verlies heeft afgesloten.
De huidige financiële situatie heeft vanzelfsprekend consequenties voor het aankoopbeleid. Trainer Alex Pastoor is op zoek naar spelers met ervaring in de eredivisie, maar tot op heden is alleen Wouter Gudde aangetrokken. Hans Vonk, André Ooijer, Arnold Bruggink en Gerald Sibon gaven de voorkeur aan een lucratief buitenlands avontuur, terwijl Barry Opdam terugkeerde naar zijn oude liefde Volendam. Volgens Kelder was de aankoop van Dominique Kivuvu financieel niet haalbaar, waar trainer Alex Pastoor de clubleiding liever wat slagvaardiger had zien handelen.
Pastoor wil er graag nog een spits en een doelman bij. Voor die laatste positie is Ronald Graafland de belangrijkste kandidaat. De 31-jarige keeper, die al acht jaar voor Excelsior speelde, traint deze week mee en krijgt vrijdag duidelijkheid van de promovendus.
Simon Kelder reageert op uitlating Alex Pastoor, die de clubleiding van Excelsior liever sneller ziet handelen.