nieuws

Lage opkomst bij protest DuPont en Chemours

Ongeveer 150 mensen hebben zaterdag in Dordrecht gedemonstreerd bij de chemiebedrijven DuPont en Chemours in Dordrecht. Het ging er volgens de politie 'gemoedelijk' aan toe.
De organisatie hoopte eerst op
. Vrijdag was van die verwachting nog maar de helft over. "Met vijfduizend ben ik heel blij en daar heb ik goede hoop op",
.
De Winter reageerde zaterdag dan ook teleurgesteld: ''De opkomst valt tegen en dat is erg jammer'', aldus de organisator.
De actievoerders liepen vanuit Sliedrecht naar het fabrieksterrein. Daar kwamen ze rond 10.30 uur aan. Ook mensen uit Dordrecht sloten zich aan bij de Sliedrechters. Er vonden toespraken plaats op het terrein aan de Baanhoekweg.

Gezondheid op één

De betogers uit de omgeving willen duidelijk maken dat de Dordtse bedrijven moeten stoppen met het vergiftigen van de omgeving. De Winter: "De gezondheid van onze burgers staat op nummer één."
Volgens De Winter is het weghalen van de bedrijven geen optie: "Dat zal nooit lukken, maar minder uitstoot en geen gevaarlijke stoffen meer die gevolgen hebben voor onze burgers."