nieuws

Mattheij: 'Liever dat ik geen clubtopscorer ben'

Jurgen Mattheij benadrukt dat er bij Excelsior geen onrust heerst. Hoewel de afgelopen vijf competitiewedstrijden allemaal werden verloren, is een ommekeer volgens de verdediger dichtbij. "We hebben het nodig en het zit erin, want vorige week hadden we tegen Ajax ook een puntje kunnen stelen", zegt Mattheij.
"Van buitenaf is het gelijk paniek, maar dat is bij ons niet. We weten wat we kunnen en dat hebben we al laten zien. We hebben spelen niet slecht en creëren kansen, maar verdedigend zijn we af en toe te slordig", weet de 23-jarige geboren Rotterdammer. "Van tevoren verwacht je niet dat je nul punten pakt in de laatste vijf wedstrijden. Gezien de tegenstander had je er zeker drie niet hoeven te verliezen. Daar hebben we het laten liggen."
Met twee doelpunten is Mattheij samen met Kevin Vermeulen de clubstopscorer van Excelsior. Het zegt genoeg over het gebrek aan scorend vermogen in Kralingen. "Ik heb liever dat een van de spitsen de clubtopscorer is. Het maakt niet uit wie er scoort, maar ze moeten er wel in. Misschien dat als er één invliegt, dat er meer goals volgen."
Als alles tegenzit dan zou de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag na het weekend zomaar onderaan kunnen staan. "Dat weet je, maar daar ben ik niet mee bezig. Als je dat doet, dan ga je jezelf alleen maar druk opleggen. Daar word je alleen maar zenuwachtig van", aldus Mattheij.