nieuws

Amateurvoetbal: Barendrecht en ASWH winnen ruim

BVV Barendrecht en ASWH hebben hun wedstrijden in het amateurvoetbal ruim gewonnen. Barendrecht speelde in eigen huis tegen UNA en won met 4-1 van de ploeg uit Noord-Brabant. ASWH speelde in de Derde Divisie een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Huizen. Voor rust stond de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht al met 3-0 voor en dat bleek ook de eindstand.
Door de overwinning van Barendrecht stijgt de ploeg van trainer Adrie Poldervaart op de ranglijst en staat het in het linkerrijtje. Richie Basoski, Tim Eekman, Daniel Esajas en Danny Monster maakten de doelpunten, waardoor Barendrecht de tweede overwinning in eigen huis mocht aantekenen.
Jong Sparta trad op Het Kasteel aan tegen de Koninklijke HFC. De Rotterdammers kwamen tot twee keer toe op voorsprong, maar zagen HFC ook weer langszij komen. Ondanks de doelpunten van Ivan Calero Ruiz en Cyril Chevreuil werd het dus 2-2.
Excelsior Maassluis kwam 's avonds in actie. De ploeg kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen De Treffers. Het staat nu vijfde op de ranglijst.

Derde Divisie

ASWH begon sterk aan het duel in en tegen Huizen en kwam na zeventien minuten op voorsprong door een eigen doelpunt van Wouter Vente. De ploeg van trainer Jack van den Berg drukte daarna door en kwam tot meer mogelijkheden. Peter de Lange en Peter Verhoeve tekende respectievelijk voor de 2-0 en 3-0. Na rust kregen beide ploegen nog kansen, maar werd niet meer gescoord. ASWH blijft daardoor op de derde plaats staan, terwijl Huizen op de laatste plek is terug te vinden.
Capelle en SteDoCo deden het een stuk minder goed dan ASWH. Capelle speelde op Sportpark 't Slot zonder overtuiging tegen Jong FC Groningen en kreeg amper kansen. Het was Jesper Drost die de Capelse doelman twee keer te slim af was en voor de 2-0 nederlaag zorgde. Capelle zakt zodoende van de elfde naar de dertiende plaats.
SteDoCo kwam door een goal van Jay Jay Meierdres nog op voorsprong tegen FC Rijnvogels, maar dat was al tegen de verhouding in. Rijnvogels had het overwicht en wist dat in de loop van de wedstrijd ook uit te drukken in de score. Een kwartier voor tijd kwam het op een 2-1 voorsprong en in de laatste vijf minuten scoorde de ploeg uit Katwijk aan den Rijn nog twee maal, wat een 4-1 nederlaag voor SteDoCo opleverde. Zo springt Rijnvogels over SteDoCo heen en staat laatstgenoemde nu veertiende.

Hoofdklasse A

Spijkenisse heeft goede zaken gedaan door met 3-2 te winnen bij Argon uit Mijdrecht. Michael van Dommelen was met twee doelpunten belangrijk voor de overwinning van zijn ploeg. Spijkenisse blijft daardoor bovenaan staan in de Hoofdklasse A.
RVVH en Swift hielden elkaar met 1-1 in evenwicht. Door het ruime verlies van Noordwijk tegen Ajax (7-1) stijgt RVVH toch naar de zesde plaats. Zwaluwen verloor door een late goal met 3-2 van Jodan Boys en Sliedrecht ging kansloos onderuit bij Achilles Veen. Smitshoek kwam dit weekend niet in actie, maar door het gelijke spel van FC Breukelen tegen HSV Hoek, zakt Smitshoek toch af naar de laatste plek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl