De Roon redt punt voor Middlesbrough tegen City

Marten de Roon scoort
Marten de Roon scoort © Peter Powell (ANP
Marten de Roon heeft Middlesbrough met zijn eerste doelpunt in de Premier League een punt bezorgd bij Manchester City. De middenvelder uit Hendrik-Ido-Ambacht kopte in blessuretijd de gelijkmaker binnen tegen de Engelse koploper: 1-1. De topploeg van Pep Guardiola stevende lang op de winst af na een doelpunt van Sergio Agüero.
Middlesbrough kwam in de tweede helft wat beter in de wedstrijd en pakte dus verrassend een punt dankzij De Roon, die een voorzet vanaf de linkerkant van George Friend hard achter doelman Claudio Bravo kopte.
De Roon is een vaste waarde op het middenveld van de Engelse promovendus. Hij maakte afgelopen zomer de overstap van Atalanta Bergamo. Daarvoor kwam hij uit voor sc Heerenveen en Sparta.