nieuws

Zaalsporten: Monsternederlaag waterpoloërs ZVVS

Waterpolo
Waterpolo
Voorafgaand aan de vijfde speelronde in de eredivisie wisten de waterpoloërs van ZVVS uit Vlaardingen ongetwijfeld dat het uitduel met koploper AZC geen makkelijke wedstrijd zou worden. Dat werd zaterdag op bezoek in Alphen aan den Rijn dubbel en dwars bevestigd. De hekkensluiter ging met liefst 29-4 onderuit.
Ook regiogenoot ZPB H&L Productions kende geen succes. Bij de waterpoloërs van directe concurrent Het Ravijn in Nijverdal werd met 8-6 verloren. Die ploeg komt daardoor in punten op gelijke hoogte met de Barendrechters, die momenteel vierde staan in de eredivisie.

Volleybal

In de volleybalcompetitie voor dames heeft Sliedrecht Sport zich herpakt van het puntenverlies tegen koploper Set-Up '65. Zaterdag waren de volleybalsters in sporthal De Stoep met 3-0 (25-11, 27-25 en 25-22) te sterk voor Regio Zwolle. Komende maandag is in Sportclub Rijnmond op TV Rijnmond een reportage te zien over Sliedrecht Sport.
Bij de heren wisten zowel Nesselande/VoorElkaar.nl als ARBO Rotterdam Volleybal niet te winnen. Eerstgenoemde ploeg uit Zevenhuizen werd thuis kansloos met 3-0 verslagen door Draisma Dynamo: 15-25, 18-25 en 12-25 waren de setstanden. ARBO Rotterdam moest het onderspit delven tegen Abiant Lycurgus: 1-3 (18-25, 20-25, 25-23 en 16-25).

Basketbal

Forward Lease Rotterdam Basketbal heeft de tweede overwinning van het seizoen te pakken. Zaterdag wonnen de basketballers van coach Armand Salomon in het Topsportcentrum met 74-64 van nummer laatst BSW uit Weert. Rotterdam stijgt daardoor naar de vijfde plaats van de ranglijst.
Het eerste damesteam van de Rotterdamse club ging onderuit. Thuis was Solar Grasshoppers met 70-54 te sterk voor F. Breeman BMW/Rotterdam. Renes/Binnenland uit Barendrecht wist wel te winnen. Royal Eagles werd zaterdag met 85-65 verslagen.

Zaalvoetbal

De zaalvoetballers van TPP-Rotterdam hebben verzuimd om directe concurrent WSV/Shoepimp naar huis te sturen met een nederlaag. In eigen huis kwam de ploeg van coach Abdul Marbah niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Jaouad El Yacoubi en Mohammed Amin Chaali namen de Rotterdamse treffers voor hun rekening.
Door het gelijkspel blijft TPP tiende in de eredivisie met vijf punten uit zeven gespeelde wedstrijden.