nieuws

Excelsior onderuit bij FC Utrecht (2-1)

Excelsior heeft bij FC Utrecht de slechte reeks niet kunnen doorbreken. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag verloor in de Domstad met 2-1 van de Utrechters. In de eerste helft hielden de bezoekers gelijke tred met de gastheren, maar in deel twee was het eenrichtingsverkeer.
De Kralingers kregen in stadion Galgenwaard de eerste kans. Mike van Duinen vond keeper Robbin Ruiter op zijn weg na voorbereidend werk van Khalid Karami. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Giovanni Troupée kreeg de bal niet langs doelman Tom Muyters.
In de fase die volgde bleef Excelsior eenvoudig overeind. Af en toe waren de gasten zelfs dreigend. FC Utrecht overtuigde niet op eigen veld, maar kreeg pal voor rust wel twee enorme kansen. Sofyan Amrabat schoot van afstand tegen de paal en een kopbal van Richairo Zivkovic werd spectaculair gered voor Muyters.
Excelsior was dus gewaarschuwd, maar in de tweede helft was het snel klaar voor de Rotterdammers. Yassin Ayoub kreeg alle tijd om de rechterhoek te vinden via de paal en even later vond Nacer Barazite de linkerhoek: 2-0.

Elbers scoort na 24 seconden

Na die goal bleven de kansen komen voor FC Utrecht. Sébastien Haller kreeg twee kansen, raakte onder andere de paal, en ook Amrabat was dicht bij een treffer. Excelsior bleef nog enigszins in de wedstrijd en zeven minuten voor tijd was het zelfs weer een wedstrijd. De net ingevallen Stanley Elbers - hij stond 24 seconden in het veld - zorgde voor aansluiting: 2-1.
De bezoekers kregen zowaar weer geloof in een resultaat, maar FC Utrecht liet het niet verder komen. Zivkovic miste zelfs een niet te missen kans voor open doel. Excelsior blijft steken op tien punten uit twaalf duels.
Scoreverloop: 47' Ayoub 1-0, 54' Barazite 2-0, 83' Stanley Elbers 2-1
Opstelling Excelsior: Muyters; Karami, Drost, Mattheij, Owusu (83. Elbers), Koolwijk, Faik (70. Vermeulen), Pantic (53. Hasselbaink), Fortes, Van Duinen, Fredy.