nieuws

Van Bronckhorst: 'Het was een totale off-day'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst herkende zijn ploeg zondag in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles niet. De Rotterdammers leden in Deventer de eerste competitienederlaag (1-0) van het seizoen. "Er ging veel mis en we zaten vanaf minuut één totaal niet in de wedstrijd", liet Van Bronckhorst weten.
"We hadden moeite om het ritme te vinden en dat heeft ons een verdiende nederlaag bezorgd. Zij hebben veel strijd geleverd en wij niet. Het gevoel dat we niet onszelf waren hadden we snel gezien", zegt de coach van Feyenoord. "We leden balverlies en kwamen niet in ons spel. Daarom wisselden we in de rust, maar dat heeft niet tot hele grote kansen geleid."

Trots

Het was een zware week voor Feyenoord. De moeder van Tonny Vilhena overleed en het duel met Zorya Luhansk (1-1) in Oekraïne in de Europa League kostte veel kracht. "Op dit moment heerst de teleurstelling, maar ik heb de jongens een compliment gegeven en gezegd dat ik trots op ze ben hoe ze deze week hebben beleefd."
"Ik ben ook trots waar we nu nog steeds staan. Dat overheerst, ondanks dat we beseffen dat het vandaag een totale off-day was", aldus Van Bronckhorst, die met Feyenoord nog twee punten voor staat op nummer twee Ajax.