nieuws

LIVEBLOG: Corrupte douanier Gerrit G. voor rechter

Paul Verspeek voor de Rotterdamse rechtbank (archieffoto)
Paul Verspeek voor de Rotterdamse rechtbank (archieffoto)
De Rotterdamse rechtbank begint maandag met het proces tegen de van corruptie verdachte douanier Gerrit G. (54) uit 's-Gravenzande en drugscrimineel Dennis van den B. uit Berkel en Rodenrijs. In deze zaak werd een onschuldige burger per ongeluk geliquideerd.
Douanier G. zou grote partijen
. Hij verdiende miljoenen met een simpele druk op de knop. Dankzij hem konden criminele bendes meerdere keren vele honderden kilo's cocaïne moeiteloos via de Rotterdamse haven invoeren.
Justitie gaat ervan uit dat twee mensen zijn geliquideerd vanwege een mislukt transport van 300 kilo coke. In januari 2014 werd Rob Zweekhorst vlakbij zijn woning in Lansingerland doodgeschoten toen hij zijn honden uitliet. Vier maanden later stierf de Brabantse fruithandelaar Rinus Moerer.
Zweekhorst was slachtoffer van een tragische persoonsverwisseling. Verdachte Dennis van den B. was vermoedelijk het eigenlijke doelwit. Ook Den B. staat maandag voor de rechter.
Naast deze twee verdachten staan ook René F. uit Schiedam, André van de L. uit Utrecht en Willem A. uit 's-Gravenzande terecht. De laatste zittingsdag is 25 november.

Paul Verspeek volgt de rechtszaak en twittert erover: