nieuws

Brand zoekt nieuwe uitdaging in het veldrijden

Wielrenster Lucinda Brand behoort al jaren tot de wereldtop bij de vrouwen. Ondanks haar successen op de weg zocht de Dordtse naar een nieuwe uitdaging en die vond ze in het veldrijden. ''Elke week is anders. Zelfs elk rondje kan anders zijn'', aldus Brand.
Het veldrijden is een totaal andere discipline dan het fietsen op de weg en is met name in België erg populair. Brand geniet dat ze mag deelnemen aan wedstrijden waar veel publiek langs het parcours staat. ''Het is gewoon gaaf om hier te staan. Het crossen is zoveel diverser. Je moet door het zand en als het slecht weer is door de blubber'', vertelt de wielrenster van de Nederlandse ploeg Rabobank-Liv.
De 27-jarige wielrenster heeft een goede conditie, maar ze weet dat er aan haar techniek nog veel te verbeteren valt. ''Ik zit gewoon al vanaf m'n achtste op de fiets. Maar als ik nu die crosswedstrijden rij en voor de vijfde keer onderuit glij voel ik me voor de kenners ergens wel een prutser. Als ik flink op m'n techniek ga trainen, dan gaat het straks beter'', aldus Brand.