nieuws

'Ruimte voor demonstratie bij intocht Sinterklaas Maassluis'

Bij de landelijke intocht van Sinterklaas, aanstaande zaterdag in Maassluis, zal er ruimte zijn om te demonstreren vóór en tegen Zwarte Piet, verzekert burgemeester Edo Haan. "Wij zullen aan de route gelegenheid bieden, dus niet ver weg gestopt."
Daarbij moeten de demonstranten zich wel nadrukkelijk houden aan bepaalde spelregels, die van tevoren worden uitgedeeld en ook op de website van de gemeente zullen komen te staan.
"Wij willen graag gastheer zijn voor Sinterklaas, maar ook gastheer voor het debat dat er onmiskenbaar is", zegt Haan maandag in het tv-programma 7 Minuten. Dat debat gaat voornamelijk over het uiterlijk van Zwarte Piet. Tegenstanders vinden dat Zwarte Piet wordt geassocieerd met racisme.
Uit onderzoek van RTV Rijnmond blijkt dat Sinterklaas vooral met zwarte pieten naar de regio komt. Dat hebben comités van de intochten laten weten.

Sinterklaas in Maassluis

De Goedheiligman arriveert zaterdag net na het middaguur aan de Stadshuiskade in Maassluis. TV Rijnmond zendt deze week in 7 Minuten een serie uit over de voorbereidingen op dit hoog bezoek.
7 Minuten is maandag tot en donderdag te zien, net na het nieuws, op TV Rijnmond.