nieuws

Topvrouw Franciscus ziekenhuizen stapt op

Roos van Erp
Roos van Erp © Franciscus ziekenhuizen
Roos van Erp stopt als voorzitter van de raad van bestuur van het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Van Erp doet dit naar eigen zeggen omdat de fusie tussen de twee ziekenhuizen voltooid is.
Als voorzitter was Van Erp betrokken bij de juridische fusie tussen het Franciscus Gasthuis en het Vlietland ziekenhuis. Inmiddels zijn die twee één ziekenhuisorganisatie.

"De organisatie is daarmee klaar voor een volgende fase", laat het ziekenhuis weten.
Het is nog niet bekend wie de opvolger wordt van Van Erp. Ze draagt haar werkzaamheden over, maar blijft nog wel beschikbaar voor het begeleiden en afwikkelen van enkele projecten.

Kritiek

Het Franciscus kreeg het afgelopen jaar veel kritiek over zich heen. Dat begon met het bericht dat de geboortezorg en de klinische kindergeneeskunde in Franciscus Vlietland in Schiedam werd gesloten.
Recent was er nieuwe ophef. Deze keer vanwege het sluiting van de Spoedeisende Hulp in de nachtelijke uren. Volgens de leiding was dit nodig vanwege gebrek aan deskundig personeel.
De huisartsen en de betrokken gemeenten Schiedam, Maassluis, Vlaardingen en Nissewaard zijn zijn niet alleen boos op de Franciscus-directie vanwege deze besluiten, maar ook omdat er in hun ogen slecht over werd gecommuniceerd.