nieuws

Sliedrecht Sport kijkt uit naar nieuwe sporthal

Het was afgelopen zaterdag een mooie dag voor volleybalclub Sliedrecht Sport. Niet alleen vanwege de 3-0 overwinning van het damesteam op Regio Zwolle, maar vooral omdat de eerste paal de grond in is gegaan van de gloednieuwe sporthal. Volgend seizoen moet de ploeg van Matt van Wezel al in de thuishal spelen, maar dat betekent wel dat er dus afscheid genomen moet worden van de legendarische en altijd sfeervolle sporthal De Stoep.
"Er zijn veel mooie dingen gebeurd in onze sporthal". herinnert voorzitter Cees Boer zich. "Van kampioenschappen tot spannende Europese wedstrijden. Maar de hal doet helaas niet meer aan de internationale eisen en we willen graag Europees blijven spelen. Een nieuwe accommodatie is dus noodzakelijk om door te blijven groeien als club."

Nieuwe kansen

Speelster Nienke de Waard is al 11 jaar actief bij Sliedrecht Sport en heeft alles meegemaakt in De Stoep. "Toen ik hier kwam spelen zaten er twintig man op de tribunes", vertelt De Waard. "We hebben het langzaam zien groeien naar volle tribunes bij elke competitiewedstrijd en het dak ging er soms echt af bij een paar Europese wedstrijden."
Trainer Matt van Wezel kijkt uit naar de nieuwe sporthal Benedenveer, die volgend seizoen speelklaar moet zijn. "Die nieuwe hal gaat ons zoveel nieuwe kansen geven. Dan kunnen we onze speelsters nog beter laten ontwikkelen", weet Van Wezel. "Ik kan niet wachten totdat het er staat en dan kunnen we oprecht zeggen dat we de beste organisatie en de beste club hebben van Nederland."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl