nieuws

Amsterdammer volgt Feyenoord door heel Europa

Als Feyenoord een Europese uitwedstrijd speelt reizen veel supporters de club achterna. Fred Broekhuis uit Amsterdam doet dat al 36 jaar. In die tijd miste hij alleen het duel met Kuban Krasnodar in 2013.
Er waren afgelopen week zo'n vijfhonderd supporters van de Rotterdamse club in Odessa aanwezig voor de wedstrijd van Feyenoord tegen Zorya Luhansk in de Europa League. Uiteraard was Fred Broekhuis één van hen. "De wedstrijd is natuurlijk altijd de aanleiding, maar dat is niet altijd een hoogtepunt. We verkennen de stad ook een beetje, snuiven wat cultuur en duiken de kroeg in. De wedstrijd kan daar soms een hinderlijke onderbreking van zijn."
In 2013 kreeg Broekhuis niet eens de kans om het met 1-0 verloren duel met Kuban Krasnodar te zien. "We kwamen de grens niet over omdat het verhuurbedrijf verkeerde papieren had gegeven, terwijl ze wisten waar wij naartoe moesten."
Broekhuis loopt op zijn reizen altijd in een blauw uitshirt van Feyenoord uit 1999. "Waar ik vandaan kom kan ik niet in dit shirt lopen. En dus draag ik het maar in het buitenland. Ik hoop dit nog heel lang vol te houden."