nieuws

Afrikaanderwijk blij met betaald parkeren

In de Rotterdamse Afrikaanderwijk moet vanaf maandag betaald worden voor het parkeren. De bewoners zijn er blij mee, want ze konden tot voor kort maar moeilijk een parkeerplek vinden in de wijk. Dat is veranderd met de komst van betaald parkeren.
Nadat Katendrecht betaald parkeren kreeg, zette veel mensen hun auto neer in de Afrikaanderwijk. "En dus dan had ik nooit een parkeerplaats", zegt een buurtbewoner.
Ook gebruikten automobilisten de wijk als een veredelde P+R om vervolgens met het openbaar vervoer vanaf metrostation Maashaven naar de stad te gaan.
Maandag, bij het ingaan van betaald parkeren, is er ineens plek, tot verbazing van de mensen: "Ik kwam hier vanmorgen aan, gewoon 20 plekken. Normaal moet ik een uur zoeken."

Parkeerboetes

Doordat automobilisten hun auto niet kwijt konden, werd overal geparkeerd. Gevolg: regelmatig een parkeerboete. "Soms wel 90 euro."
Dus dat er nu betaald parkeren is ingevoerd maakt bewoners niet zoveel uit. Zij kunnen een parkeervergunning voor een jaar nemen.

Dit kost het

Het kentekenparkeren op straat kost vanaf maandag 50 cent per achttien minuten, dat is 1,67 euro per uur. In de winkelgebieden van de Paul Krugerstraat en Pretorialaan komt een Stop & Shop-regeling, daar kost het eerste half uur 10 cent.