nieuws

Sliedrechtse baggeraar krijgt grote klus in Nieuw-Zeeland

Tien jaar lang de vijf belangrijkste havens van Nieuw-Zeeland onderhouden. Die opdracht heeft baggerbedrijf De Boer uit Sliedrecht binnengesleept. Woensdag wordt het contract officieel ondertekend in Auckland, in het bijzijn van onder anderen Koning Willem-Alexander en koningin Máxima.
Directeur Kees van de Graaf kreeg een tip van een oud-werknemer die in Nieuw-Zeeland woont. De havens van Napier, Taranaki, Timaru, Lyttelton en Tauranga moesten worden onderhouden. "Is dat geen mooie onderhoudsklus voor jullie?"
Hoe meer Van de Graaf zich erin verdiepte, des te enthousiaster hij werd. Dat kwam ook door de manier van zaken doen in Nieuw-Zeeland. "Die is heel relaxt, humoristisch en toch heel professioneel", ontdekte hij.
Afgelopen zomer kwam de deal rond. Via de e-mail zijn de contracten al getekend en de klus is volop in voorbereiding. Van de Graaf ziet de ondertekening woensdag daarom als een officiële bekroning van het werk.
Het Sliedrechtse baggerbedrijf stuurt sleephopperzuiger Albatros richting Nieuw-Zeeland. Die gaat de vijf havens uitbaggeren.
Van de Graaf hoopt aan de Nieuw-Zeelandse opdracht meer contracten over te houden. "Nieuw-Zeeland is het meest afgelegen land van de wereld. Mobiliseren van schepen is duur. Dat betekent als er in Nieuw-Zeeland wat extra klusjes te doen zijn, dat wij wel de eerste zijn die in de buurt zijn."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl