nieuws

Moordzaak Ridderkerkse Aldi-chef blijft gesloten

Hoge Raad (Pauline van Till)
Hoge Raad (Pauline van Till)
De Hoge Raad ziet niets in een heropening van de moordzaak op een bedrijfsleider van de Aldi in Ridderkerk. Justitie wilde dat de zaak uit 2001 opnieuw voor de rechter kwam omdat er nieuw bewijs zou zijn. Maar de hoogste rechtsinstantie van Nederland vindt dat er te weinig grond is voor een herziening.
De 33-jarige filiaalchef werd doodgeschoten bij een overval. Er stonden twee mannen terecht. Een van hen werd veroordeeld tot zes jaar cel. Tegen de ander werd twaalf jaar cel geëist, maar de rechter sprak hem vrij wegens gebrek aan bewijs.
Justitie vroeg in 2015 om de zaak opnieuw voor de rechter te brengen. Er was nieuw DNA gevonden onder de nagel van het slachtoffer.
Het bewijsmateriaal wees volgens justitie vrijwel zeker naar een verdachte die eerder in de zaak was vrijgesproken. Tot 2014 was het niet mogelijk om hem opnieuw te vervolgen. Sinds dat jaar is de wet gewijzigd, waardoor het wel kan.
Maar de Hoge Raad ziet in het DNA-bewijs geen aanleiding voor een heropening. De Hoge Raad weegt daarin ook mee dat het overige bewijs in de zaak tegen de verdachte geen aanleiding was voor een veroordeling, zoals de rechtbank eerder ook al vond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl