SPARTA

Fraser verwacht 'leukere wedstrijd' tussen Sparta en Heerenveen: 'Wij moeten, zij willen'

Een coachende Henk Fraser tijdens NEC-Sparta
Een coachende Henk Fraser tijdens NEC-Sparta © Broer van den Boom/Orange Pictures
Sparta vervolgt de jacht op lijfsbehoud komende zondag op het eigen Kasteel tegen sc Heerenveen. Trainer Henk Fraser verwacht een 'leukere wedstrijd' tussen de huidige nummers elf en zeventien van de eredivisie. "Wij moeten, zij willen. Van beide kanten hebben we het gevoel dat we punten kunnen pakken."
Net als Sparta kent Heerenveen een lastig seizoen, maar doordat de laatste drie wedstrijden niet werden verloren hebben de Friezen inmiddels afstand genomen van de degradatiezone. "Ook zij hebben best een moeilijk seizoen voor hun niveau", vertelt Fraser. "Maar met een nieuwe trainer en een ander systeem is er voor mijn gevoel een andere sfeer."
"Het zal een pittige worden voor ons. Maar de laatste weken hebben we een strijdbaar Sparta gezien", vervolgt Fraser, die met de teruggekeerde Tom Beugelsdijk een volledig fitte groep tot zijn beschikking heeft. "Ondanks het pittige programma, met naast moeilijke tegenstanders ook meer uitwedstrijden, houd ik vertrouwen in mijn groep."

Oranje geen issue

Afgelopen dinsdag zat Fraser nog naast bondscoach Louis van Gaal, tijdens de oefenwedstrijd tussen Nederland en Duitsland. De trainer van Sparta benadrukt dat de interlandperiode wederom geen invloed heeft gehad op de voorbereiding op komende zondag. "Het was een voorbereiding als altijd, waarin we de zaken gescheiden houden. We hebben dit seizoen vaker punten gepakt als ik terug kwam van Oranje, dus ik denk nog steeds dat het geen issue hoeft te zijn."
Net als 'een ieder die met Nederland het beste voor heeft' hoopt Fraser later deze vrijdag op een goede WK-loting voor het Nederlands elftal. "Ik twijfel alleen nog over redelijk makkelijke of aansprekende tegenstanders. Je moet ze uiteindelijk allemaal winnen. Ik laat me verrassen."

Teleurgestelde Okoye

Waar Oranje zich vorig jaar al plaatste voor het WK, ging het voor Nigeria deze week definitief mis. Met een teleurgestelde Maduka Okoye, die vanwege corona ook nog eens moest toekijken, tot gevolg. "Dat lijkt me logisch, iedereen wil naar een WK", vertelt Fraser over zijn keeper. "Ik ga ervanuit dat er teleurstelling bij hem is, maar ik ben ervan overtuigd dat hij er alles aan gaat doen om Sparta in de eredivisie te houden. Hij weet wat ons te doen staat."
Fraser verwacht 'leukere wedstrijd' tussen Sparta en Heerenveen: 'Wij moeten, zij willen'