CHRISNATUURLIJK

Bijzondere mensen, bomen, dieren én planten in Chris Natuurlijk van 2 april

Boswachter Alisa Troost, schrijver Ernest van der Kwast en bomendokter Ronald Loch bij de Lijnbaanplataan in Rotterdam.
Boswachter Alisa Troost, schrijver Ernest van der Kwast en bomendokter Ronald Loch bij de Lijnbaanplataan in Rotterdam. © Rijnmond
Chris Natuurlijk neemt je zaterdag 2 april vanaf 08:00 uur mee langs planten met gillende wortels, zoogdieren die zich voortbewegen met hun neus, tofu van de Tofu-meisjes en de bomendokter en de aaibare boswachter uit Het Boek der Boeken van Ernest van der Kwast.
De Rotterdamse schrijver Ernest van der Kwast brengt iedere maand een ode aan een stadsgenoot die niet bekend is bij het grote publiek, maar die wel een bijzonder verhaal te vertellen heeft. 31 van die verhalen zijn nu te lezen in Het Boek der Boeken. Bij de Lijnbaanplataan in Rotterdam stelt schrijver Ernest van der Kwast twee hoofdpersonen uit het boek voor aan Chris Natuurlijk, het zijn bomendokter Ronald Loch en boswachter Alisa Troost.

Tien kookt vegetarisch met tofu

Tineke de Lange van Tien Kookt vegetarisch neemt Chris Natuurlijk mee naar de Tofu-meisjes in Rotterdam-Zuid. De Rotterdamse zussen Chinzy en Janet Choi van Choi Kee Tofu maken daar op een bedrijventerrein vlakbij het Eiland van Brienenoord, ambachtelijke tofu naar het recept van hun vader en grootvader.
Van de tofu - een alternatief voor vlees gemaakt van sojabonen- maakt Tien tofuspiesjes en andere gerechten van tofu waarbij het water je in de mond loopt.
Tofuzusjes Janet(links) en Chinzy(rechts) en Tineke de Lange(midden)
Tofuzusjes Janet(links) en Chinzy(rechts) en Tineke de Lange(midden) © Rijnmond

Magische heksenplant

Melitta van Bracht van de Botanische Tuin Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid vertelt in de Plant van de Maand over de mandragora officinarum. Aan de wortel van de plant die op een mens lijkt, werd magische kracht toegeschreven. De plant speelt ook een rol in de Harry Potter-boeken.
mandragora officinarum
mandragora officinarum © Rijnmond

Vreemde snuiters

De snuiters zijn fictieve zoogdieren die zich voortbewogen met hun neus. In Chris Natuurlijk vertelt Jelle Reumer over het boek De Snuiters, dat hij heeft vertaald. Volgens de evolutiebioloog en oud-directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, is alles in het boek verzonnen, maar op zo’n manier dat het echt zou kunnen zijn.
Zaterdag 2 april van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl