nieuws

Van der Laan: 'Pittig, maar wel mooie affiches'

De Nederlandse voetbalvrouwen treffen komende zomer op het EK in eigen land Noorwegen, Denemarken en België in de poulefase. Een zware loting, beseft ook bondscoach Arjan van der Laan zich. "Het totaalplaatje is pittig, maar het zijn wel mooie affiches," aldus de oud-voetballer van Sparta.
De Noren zijn favoriet in de poule van Oranje. "Gelijk tegen één van de favorieten voor de eindzege. België doet voor het eerst mee aan een EK, mooi dat ze er in Nederland bij zijn. Ze zullen enorm gemotiveerd zijn. Maar wij ook. In eigen land, voor onze eigen fans. Het wordt een mooie zomer, we bewijzen het vrouwenvoetbal weer een dienst door er met zestien toplanden iets moois van te maken," zegt Van der Laan.
"De KNVB heeft als doel een plek in de halve finale, wij als team willen voor het hoogste gaan, in eigen land. We behoren niet tot de topfavorieten, alles moet kloppen willen wij voor goud gaan."
Het EK vindt plaats van 16 juli tot en met 6 augustus. Rotterdam is één van de speelsteden. In het Sparta-stadion wordt onder andere Nederland - Denemarken gespeeld.