nieuws

El Khayati betreurt ontslag: 'Veel te danken aan Hasselbaink'

Nasser El Khayati van Queens Park Rangers vindt het jammer dat Jimmy Floyd Hasselbaink afgelopen weekend is ontslagen als trainer van de Londense club. De Rotterdammer maakte onder de coach zijn eerste stappen in het Engelse profvoetbal. "Ik heb veel te danken aan hem", zegt El Khayati.
Nadat de middenvelder in 2014 terugkeerde in het amateurvoetbal bij Kozakken Boys werd hij na een half jaar door Hasselbaink naar Burton Albion gehaald. Bij die club werden zij kampioen in de League Two, het vierde profniveau in Engeland. "Hasselbaink heeft me zowel binnen als buiten het veld zoveel geholpen en tips gegeven om te wennen aan het Engelse voetbal."
"Er is altijd druk bij Queens Park Rangers. Anderhalf jaar geleden speelden ze nog in de Premier League en dus willen ze snel terug, maar op dit moment zijn de resultaten niet echt goed. We spelen vooral veel gelijk", vervolgt El Khayati tegenover RTV Rijnmond.
Na het ontslag van Hasselbaink heeft de 27-jarige middenvelder nog contact gehad met zijn oude trainer. "Hij zei: blijf hard werken en in jezelf geloven. Dan komt alles goed."
Volgende maand is in Sportclub Rijnmond op TV Rijnmond een uitgebreide reportage te zien over Nasser El Khayati en het bijzondere verloop van zijn carrière.