Sparta wint oefenduel bij Westerlo: 0-1

Brogno scoort
Brogno scoort © @SpartaRotterdam (Twitter
Sparta heeft woensdag een besloten oefenduel bij Westerlo gewonnen. Op bezoek in België was de ploeg van trainer Alex Pastoor met 1-0 te sterk voor de hekkensluiter van de Belgische competitie. Uitgerekend de Belgische aanvaller Loris Brogno maakte namens Sparta het enige doelpunt van de wedstrijd.
Al na een half uur spelen moest Cyril Chevreuil het veld ruimen bij Sparta. Hij werd vervangen door Finn Stokkers. Ruim vijf minuten later kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Loris Brogno kapte zijn directe tegenstander uit en plaatste de bal in de verre hoek: 0-1.
In de tweede helft ging Sparta op zoek naar een tweede doelpunt, maar Stokkers en Rick Ketting (paal) slaagden er niet in om het net te laten bollen. Diezelfde Ketting werd kort daarna van het veld gestuurd. Hij beging een harde overtreding en ontving een rode kaart. Ondanks de prent voor Ketting hoefde Sparta niet verder met tien man. De 28-jarige proefspeler Dennis Kaars van de amateurs van De Dijk mocht twintig minuten voor tijd invallen.
Kansen voor beide ploegen leverden in de slotfase geen doelpunt meer op. Onder andere Thomas Verhaar en wederom Stokkers hadden het vizier niet op scherp staan. Bij de thuisploeg speelde voormalig Feyenoord-speler Benjamin de Ceulaer mee, maar hij wist ook niet te scoren.