nieuws

Leefbaar Rotterdam trapt campagne woonreferendum af

Leefbaar Rotterdam is officieel met de campagne voor het woonreferendum begonnen. De komende weken roept de partij met posters, flyers en een reclamespot Rotterdammers op op 30 november voor de Woonvisie te stemmen.
Raadslid Luuk Wilson van Leefbaar Rotterdam gaf woensdag de aftrap van de campagne tijdens de viering van het 15-jarig bestaan van zijn partij in café NRC aan de Witte de Withstraat.

Koopkracht behouden

Politiek leider Joost Eerdmans: ''Dit is een thema waar we erg mee begaan zijn. Laat de kiezer maar spreken de komende weken, daar geloven wij ook in.''
''Wij willen gewoon voor de stad de koopkracht behouden en mensen verlokken om in die stad te blijven. Ook al verdien je wat meer: blijf in Rotterdam'', aldus Eerdmans.
''Rotterdam is helemaal trending en prachtig, maar daar moet je dan ook de huizen voor bouwen.''

Sloop

Leefbaar wil het aantal sociale huurwoningen met twintigduizend verminderen. Een deel wordt opgeknapt en verkocht, een groot deel gaat tegen de vlakte. Daarvoor in de plaats moeten huizen voor middeninkomens komen.
Bewoners, woningcorporaties en huurdersverenigingen zien dat juist totaal niet zitten. Ze zijn bang dat de lage inkomens uit de stad worden verjaagd en voeren al weken campagne. Bovendien vrezen ze dat er een tekort ontstaat aan betaalbare huizen.