nieuws

Overvallers druipen zonder buit af bij benzinepomp in Hoogvliet

De politie heeft in Hoogvliet twee mannen opgepakt voor een poging overval op een tankstation. De 17-jarige Rotterdammer en de 19-jarige Delftenaar werden in de omgeving aangehouden en hadden een, naar later bleek, nepvuurwapen bij zich.
De mannen sloegen even na 21.00 uur toe aan de Duifhuisweg. Ze probeerden de glazen deur in te slaan om naar binnen te komen.
Een aanwezige medewerkster was net klaar met haar werk en was bezig de boel op te ruimen. Toen zij de mannen bezig zag, belde zij de politie. De mannen gingen er vandoor.
Eén van hen werd in de omgeving aangehouden. De ander vluchtte het weiland aan de overkant van de weg in en werd later gepakt. In de omgeving stond ook een auto, waarin het nepvuurwapen lag.
Eind december werd hetzelfde benzinestation ook overvallen. Toen bedreigde een man met een groot vleesmes de medewerkster van het station, toen zij even buiten stond.
De medewerkster liep naar binnen met de overvaller achter zich aan, rende door de shop, ging de ruimte achter kassa in en deed de deur dicht. Daarop ging de overvaller ervandoor.
Met de poging van woensdagavond meegerekend, is het tankstation inmiddels dertien keer overvallen. Daarnaast wordt er regelmatig ingebroken in het gebouwtje.