Oranje met invaller Vilhena gelijk tegen België

Het Nederlands voetbalelftal heeft het oefenduel in de Amsterdam ArenA tegen België met 1-1 gelijkgespeeld. Feyenoorder Tonny Vilhena viel een kwartier voor tijd in.
Oranje, met de oud-Feyenoorders Jeffrey Bruma en Georginio Wijnaldum in de basis, begon niet sterk aan de wedstrijd tegen de Belgen.
Bondscoach Danny Blind zag al na tien minuten Stijn Schaars uitvallen met een blessure. De middenvelder werd vervangen door voormalig Feyenoorder Jordy Clasie. Ook oud-Feyenoord jeugdspeler Vincent Janssen viel na ongeveer twintig minuten uit met een blessure.
Na het slordige begin van Oranje kwam Nederland toch na ruim een half uur spelen op voorsprong door een benutte strafschop van middenvelder Davy Klaassen.
Na de rust begon Nederland met een vijf mans verdediging aan de tweede helft. Toch kwamen de Belgen door de defensieve muur van Oranje heen en maakte via invaller Yannick Carrasco de 1-1. Feyenoorder Steven Berghuis bleef de hele wedstrijd op de bank.
Het Nederlands elftal speelt zondag voor de WK-kwalificatie in en tegen Luxemburg.