nieuws

Damen: 'Hier werk je twintig maanden voor'

Na zijn tweede ernstige blessure op rij heeft Alessandro Damen woensdagavond tegen Curacao (1-1) zijn rentree gemaakt. Na afloop straalde de keeper van Excelsior van oor tot oor. "Dit is fantastisch, hier werk je twintig maanden voor."
Damen wil het liefst niet terugdenken aan die vervelende periode voor hem. In april 2015 scheurde hij een kruisband in zijn knie af. Na acht maanden revalideren ging het bij de derde groepstraining weer mis. Dit keer was het een andere kruisband die Damen afscheurde.

"Na die tweede blessure was ik wel even een paar dagen goed "down", maar op een gegeven moment moet je de knop omzetten. Dan zet je datums op de kalender wanneer je weer ongeveer fit kan zijn. En is het weer volle bak positief vooruit."
Damen kwam in de zomer van 2014 over van de amateurs van De Meern. Na een aanpassingsperiode veroverde hij een basisplaats. "Je loopt in die anderhalf jaar natuurlijk wel een bepaalde ontwikkeling mis. Ik had veel wedstrijden kunnen spelen. Maar je verleert het niet, ik ben ervan overtuigd dat ik terugkom op het niveau dat ik toen had."