nieuws

Leefbaar Rotterdam keert zich tegen eigen wethouder

Leefbaar Rotterdam is fel tegen de plannen van de eigen wethouder Schneider. De partij wil niet dat er in Rotterdam en Hoogvliet kleine centra voor vluchtelingen komen.
Het Rotterdamse College wil in de Bredestraat in Rotterdam-Centrum veertig personen onderdak bieden. Twaalf vluchtelingen zouden aan de Kapershoekseweg in Hoogvliet moeten gaan wonen.
Woensdagavond liep het in Hoogvliet uit de hand toen wethouder Schneider tijdens een informatiebijeenkomst werd belaagd door bewoners. Zij keerden zich tegen de komst van twaalf zogeheten statushouders. Dat zijn vluchtelingen die al een verblijfsvergunning hebben.

Mosterd na de maaltijd

Leefbaar Rotterdam-raadslid Michel van Elck begrijpt helemaal niets van de handelswijze van de gemeente en heeft schriftelijke vragen gesteld.
"Buurtbewoners zijn slechts achteraf per brief op de hoogte gesteld. De uitnodiging voor een informatieavond is dan ook mosterd na de maaltijd."
Draagvlak is niet meegewogen bij de keuze voor de locaties, stelt Van Elck. "Een kwalijke zaak. Als Rotterdam dan toch verplicht statushouders moet huisvesten, doe het dan maar op locaties waar de omwonenden staan te juichen om hun komst. Tussen GroenLinksers ofzo."