NIEUWS

112-Nieuws: 17-jarige verdachte steekpartij station Blaak aangehouden I Politie ontmantelt vermoedelijk drugslab in Rotterdam-Oost

De politie haalde een lading poederblokken uit een verlaten pand in Rotterdam-Oost
De politie haalde een lading poederblokken uit een verlaten pand in Rotterdam-Oost © Politie
In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws uit de regio.

12:50 17-jarige verdachte steekpartij Rotterdam-Centrum aangehouden

De politie heeft zondag een 17-jarige Rotterdammer aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de steekpartij bij station Blaak zaterdagmiddag in het centrum van Rotterdam. Daarbij werd een 20-jarige man neergestoken. Hij raakte ernstig gewond en ligt in het ziekenhuis.

11:00 Politie ontmantelt verlaten huis in Rotterdam-Oost, vermoedelijk drugslab

De politie heeft een woning aan de Grote Beer in Rotterdam-Alexander leeggehaald omdat er blokken poeder lagen. Forensisch onderzoek moet uitwijzen om wat voor chemische substantie het gaat.
Ook stonden er weegschaaltjes, zeefjes en zakjes die gebruikt worden bij het versnijden en het verpakken van drugs. Dealers versnijden drugs doorgaans met poeder van bijvoorbeeld paracetamol om het volume van de drugs te vergroten. Zo verdienen ze er meer aan.

'We zorgen voor de kat'

De politie kwam het vermoedelijke drugslab op het spoor doordat nadat ze getipt waren. Onwonenden hadden de bewoonster al een tijd niet meer gezien. Wel zagen mensen meerdere onbekende mensen het pand in en uit lopen. Toen politieagenten de verschillende in- en uitlopende mannen vroeg wat ze daar deden, zeiden ze dat ze "voor haar kat moesten zorgen en op het huis moesten passen".
Maar daar trapten de agenten niet in. Ze controleerden het appartement en troffen de poederblokken en versnijdingsapparatuur voor verdovende middelen aan.

Verdachten nog niet in kraag gevat

De politie heeft de verdachten die in de woning waren nog niet in de kraag kunnen vatten.