nieuws

Hardlopen voor het goede doel op Woudestein

De maatschappelijke stichting Excelsior 4 All organiseert vrijdagmiddag de Bob de Kuyper Stadium FunRun. Vijfhonderd deelnemers, kinderen en volwassenen, zullen in en rondom Stadion Woudestein hardlopen voor het goede doel.
Excelsior 4 All, dat zich inzet voor gezondheid, onderwijs, reïntergratie en sport, organiseert het hardloopevenement om iets terug te doen voor de lokale samenleving in en om Kralingen. ''Als club maak je gebruik van gemeenschapsgelden en gemeenschapsgoederen. We vinden het een verplichting om als betaald voetbal organisatie iets terug te doen. En met name voor de wijken'', aldus algemeen directeur van Excelsior Ferry de Haan.
Het uiteindelijke doel van de maatschappelijke stichting, die in 2015 de Meer dan Voetbal Award ontving, is om mensen te stimuleren om meer te bewegen.
Het evenement, dat jaarlijks zal terugkeren, kent een parcours voor kinderen, volwassenen en bedrijven. De Kidsrun begint om vrijdag om 17:15 uur en is 1,2 kilometer lang. De afstand voor de Business Run en de FunRun voor volwassen is 5 kilometer en zal om 18:15 uur beginnen.
Inschrijven voor de Bob de Kuyper Stadium FunRun kan nog steeds via www.stadiumfunrun.com. De inschrijfkosten voor de Kidsrun zijn € 5,00 en voor de vijf kilometer loop voor volwassen zijn € 14,00.