NIEUWS

112-nieuws: Zeven aanhoudingen na vechtpartij in speelparadijs | A15 na urenlange afsluiting weer open

Vrachtwagen in brand op de A15
Vrachtwagen in brand op de A15 © Peter Stam
In dit bericht hielden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van maandag 4 april.

22:00 - 05:00 - A27 bij Gorinchem dicht

De A27 ter hoogte van de Merwedebrug is in de nacht van maandag op dinsdag afgesloten. Rijkswaterstaat voert dan een functionele test uit aan het beweegbare deel van de Merwedebrug. De weg is dicht tussen Gorinchem-Avelingen en Werkendam.
Weggebruikers kunnen omrijden via de A16 en de A2.

21:26 - Trams gestremd

De trams op lijnen 8, 23 en 25 rijden maandagavond een andere route vanwege een stremming op de Schiedamsedijk. Dat meldt de RET. Welke haltes per lijn zijn vervallen, lees je hier. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

19:26 - Bestuurder voor zevende keer gepakt voor rijden zonder rijbewijs

De politie in Nieuw-Lekkerland heeft een bestuurder voor de zevende keer betrapt op rijden zonder rijbewijs. In de auto lagen bovendien een nep-vuurwapen, vuurwerk, mes en een boksbeugel. De man is aangehouden en het voertuig is in beslag genomen.

18:10 - Ongeluk bij de Van Brienenoordbrug

Op de A16 richting Breda is bij de Van Brienenoordbrug een ongeluk gebeurd op de parallelbaan. De weg is dicht.

16:49 - 'Verdachte woningoverval aangehouden met getrokken wapens in Alblasserdam'

De politie heeft maandagmiddag met getrokken wapens een 18-jarige Rotterdammer opgepakt in Alblasserdam. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een woningoverval in Gemonde (Brabant), zo meldt Alblasserdamsnieuws.nl. De politie in Oost-Brabant bevestigt de aanhouding.
Agenten blokkeerden de wagen op de Vinkenpolderweg. De auto van de man is in beslag genomen en wordt elders onderzocht.

15:57 - Vechtpartij in speelparadijs; zeven aanhoudingen

De politie heeft zondag zeven mensen opgepakt bij een overdekt speelparadijs aan de Koperstraat in Rotterdam na een vechtpartij. Twee moeders van spelende kinderen hadden daar ruzie gekregen, een man probeerde te sussen en werd mishandeld. Eén van de vrouwen heeft op haar beurt aangegeven dat ze zou zijn gewurgd door de man.
Terwijl agenten de camerabeelden van het voorval bekeken, verzamelden buiten bekenden van beide vrouwen zich. De vlam sloeg helemaal in de pan toen iemand een cadeautje uit de handen sloeg: vervolgens gingen beide groepen met elkaar op de vuist. Met pepperspray en wapenstokken hebben agenten de situatie uiteindelijk onder controle gekregen.
De politie heeft zeven mensen opgepakt. Zij zijn tussen de 15 en 67 jaar oud. Een agente is bij het voorval lichtgewond geraakt.

15:53 - A15 weer open

De A15 van Gorinchem naar Rotterdam was vanaf vanmorgen vroeg afgesloten vanwege een brand, maar is zojuist weer open gegaan. De weg gaat maandagavond om 22:00 uur opnieuw dicht, om het asfalt te kunnen repareren.

15:12 - Brand Hoornaar onder controle

De brandweer heeft het sein 'brand meester' gegeven voor de brand in Hoornaar, die maandagochtend om 09:30 uur uitbrak in een woonboerderij. Door de brand zijn er in de omgeving roetdeeltjes vrijgekomen die kunnen ronddwarrelen. Deze kunnen met water weggespoeld worden, zegt de brandweer. Niemand raakte gewond.
Of de stroomstoring in Hoornaar ook al is verholpen, is nog niet bekend.

12:00 - Politie rolt hennepkwekerij op in Hoek van Holland

De politie heeft donderdag 24 maart een hennepkwekerij ontmanteld in Hoek van Holland. Dat is maandag bekendgemaakt.
In een loods stonden, verdeeld over twee etages, ruim 650 planten. De drie mannen, die in de kwekerij aanwezig waren, zijn door een arrestatieteam opgepakt. Ze komen uit Leiden, Delft, en Den Haag. De Leidenaar is de hoofdverdachte zit nog vast voor witwassen, drugs- en wapenhandel. De andere mannen mogen hun rechtszaak buiten de cel afwachten.
De politie heeft verder 50 duizend euro cash, een kilo drugs, een Rolex en drie auto's in beslag genomen.
Een hennepplant
Een hennepplant © Pixabay (archieffoto)

11:57 Stroomstoring in Hoornaar

Een deel van Hoornaar zit zonder elektriciteit. Het is niet duidelijk of de storing iets te maken heeft met de brand in de woonboerderij aan de Dorpsweg. Stedin is bezig om de stroom te herstellen.

11:50 - A15 richting Rotterdam blijft gestremd

Het verkeer houdt ook de komende uren nog last van de nasleep van de brandende vrachtwagen op de A15. De truck vloog maandagmorgen vroeg in brand in de buurt van de Noordtunnel.
De chauffeur wist de vrachtwagen op een parkeerplaats neer te zetten en de cabine tijdig te verlaten. In de vrachtwagen zat geen gevaarlijke lading.
Door de hevige brand zijn in de omgeving roetdeeltjes neergeslagen. De deeltjes zijn volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio niet schadelijk. Wel raadt hij mensen die ermee in aanraking zijn geweest aan om de handen goed te wassen.

11.30 - Woonboerderij Hoornaar 'verloren'

De woonboerderij in Hoornaar, die maandagochtend in brand vloog, is niet meer te redden. Dat heeft de brandweer laten weten. De boerderij staat aan de Dorpsweg en heeft een rieten kap.

10:15 - Man die dreigde met handgranaat aangehouden

De politie heeft in een woning aan de Puitstraat in Hoogvliet een man opgepakt die dreigde om een handgranaat tot ontploffing te brengen. In het huis is geen handgranaat aangetroffen. De man, die een verwarde indruk maakte, is meegenomen naar het bureau.
De aanhouding van de man in Hoogvliet
De aanhouding van de man in Hoogvliet © Politie

09:45 - Brand in woonboerderij in Hoornaar

In een woonboerderij aan de Dorpsweg in Hoornaar woedt een uitslaande brand. De brandweer is met veel materieel aanwezig om het vuur te bestrijden. Daarbij wordt onder meer gebruikt gemaakt van een hoogwerker.
Het gaat om een pand met een rieten kap. Daarom is ook een speciaal brandbestrijdingsteam uit de Veiligheidsregio Utrecht naar Hoornaar gekomen.
De Dorpsweg is afgesloten.
De woonboerderij heeft een rieten kap
De woonboerderij heeft een rieten kap © ZHZ Aktueel

09:10 - Dode bij brand in dijkhuis Hoogvliet

Een woningbrand aan de Welhoeksedijk in Hoogvliet heeft een dodelijk slachtoffer geëist. Dat meldt de brandweer.
De overleden persoon is de bewoner van het huis, laten omwonenden weten. Ze omschrijven hem als een teruggetrokken man.
In eerste instantie gingen hulpverleners er vanuit dat in het pand drie mensen vastzaten. Maar de twee overige personen bleken de mensen te zijn die alarm sloegen over de brand en nog geprobeerd hebben om het slachtoffer te redden.
De brandweer is met veel materieel aanwezig. Bij de brand kwam veel rook vrij. Het dijkhuis moet als verloren worden beschouwd.
Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk. Daar wordt onderzoek naar gedaan.
Bij de brand kwam veel rook vrij
Bij de brand kwam veel rook vrij © JB Media

08:45 - A15 richting Rotterdam blijft nog minstens 2 uur afgesloten

De brand in de vrachtwagen is onder controle, laat de brandweer weten. Maar het duurt nog enige tijd voordat de truck is afgevoerd en de weg is hersteld. De truck had geen gevaarlijke lading, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

08:15 - Nog steeds lange file op A15 door brandende truck

De vrachtwagen, die bij de Noordtunnel in brand is gevlogen, veroorzaakt nog steeds grote verkeershinder op de A15. Op de snelweg en op omleidingswegen zijn lange files ontstaan. Op Twitter melden automobilisten al een uur geen kant op te kunnen.
Een ooggetuige meldt dat op het asfalt veel schuim ligt, dat is gebruikt bij het bluswerk.

06:53 - A15 richting Rotterdam dicht door brandende vrachtwagen

De A15 tussen Gorinchem en Rotterdam is helemaal afgesloten, omdat in de buurt van de Noordtunnel een truck in brand is gevlogen. De chauffeur van de vrachtwagen kon op tijd wegkomen en raakte niet gewond.
De brandweer is met zeven wagens uitgerukt om te blussen.
De brandweer is met zeven wagens uitgerukt naar de plek waar de vrachtwagen in brand vloog
De brandweer is met zeven wagens uitgerukt naar de plek waar de vrachtwagen in brand vloog © Peter Stam

05:50 - Twee gewonden bij brand in 2e Rosestraat in Rotterdam-Zuid


Bij een fikse brand in de 2e Rosestraat in Rotterdam-Zuid zijn in de nacht van zondag op maandag twee mensen gewond geraakt. Ze hadden rook ingeademd. De gewonden konden ter plekke worden behandeld door ambulancepersoneel en hoefden niet naar het ziekenhuis.
Door de hevigheid van de brand moesten omliggende panden worden ontruimd. Volgens een ooggetuige ging de brandweer met een hoogwerker raam voor raam langs om mensen wakker te maken. Een andere hoogwerker werd ingezet om de brand te blussen. Rond 05:00 uur konden de bewoners weer terug naar huis.
De brandweer laat weten dat twee huizen onbewoonbaar zijn geworden. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.
De brandweer gebruikte een hoogwerker om mensen te wekken
De brandweer gebruikte een hoogwerker om mensen te wekken © MediaTV

05:38 - Brand in portiekflat

Op de vierde verdieping van een portiekflat in de Thomas A Kempisstraat in Rotterdam-Zuid is kort na middernacht brand uitgebroken. In het huis waren een moeder en vier kinderen aanwezig. Ze zijn nagekeken door ambulancepersoneel en hoefden niet naar het ziekenhuis.
De brandweer heeft acht appartementen ontruimd. Twee daarvan zouden door de brand onbewoonbaar zijn geworden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl