nieuws

Politie doet opnieuw drugsvangsten in Rotterdamse woontorens

Bij politieacties in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Utrecht is deze week in totaal 600 kilo harddrugs in beslag genomen. Er werden invallen gedaan in diverse Rotterdamse woontorens.
Het begon zondag allemaal met de controle van een Albanees, die opviel door zijn vreemde rijstijl. De 35-jarige automobilist zei nog nooit in Rotterdam te zijn geweest, maar agenten betwijfelden dat. Daarop werd onderzoek gedaan in een nabijgelegen woontoren. Er werd 109 kilo cocaïne gevonden.
Woensdag was het opnieuw raak. Weer viel een bestuurder op door zijn vreemde rijgedrag. Nadat de bestuurder iemand had opgehaald in een woontoren reden ze naar de Drinkwaterweg, waar vermoedelijk een drugsdeal plaatsvond.
Toen rechercheurs ingrepen, ging de bestuurder ervandoor. Zijn passagier, een 29-jarige Barendrechter, kon wel worden opgepakt.
De bestuurder, een 29-jarige Marokkaan, werd uiteindelijk klemgereden in Capelle aan den IJssel. In een geheime ruimte in zijn bestelauto vonden de agenten 70 kilo harddrugs.
Verder onderzoek bracht de rechercheurs naar weer andere wooncomplex op de Kop van Zuid en een penthouse in het centrum. Er werden grote geldbedragen, een vuurwapen en luxe spullen gevonden.
Er lag ook een sleutel van een opslagbox in de buurt van Utrecht. Daarin bleken zes bestelbussen met identieke geheime ruimtes te staan met nog eens 500 kilo harddrugs, een revolver en machinepistool.