FEYENOORD

Podcast Feyenoord: 'Feyenoord kan niet zonder Sinisterra'

Luis Sinisterra viert zijn treffer tegen Willem II
Luis Sinisterra viert zijn treffer tegen Willem II © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Luis Sinisterra was heel belangrijk voor Feyenoord met de openingsgoal tegen Willem II, waardoor het duel tegen de laagvlieger toch nog werd gewonnen. Hij maakte het verschil en niet voor het eerst. We spreken over de Colombiaan in een nieuwe Podcast Feyenoord.
"Feyenoord kan niet zonder Sinisterra," vindt Sinclair Bischop. "Er zijn te weinig spelers met de klasse om dit soort duels open te breken. Feyenoord moet daarin investeren." Daardoor moest hij ook 80 minuten blijven staan. "Ik begrijp wel dat Slot hem niet al eerder eraf haalt als het nog maar 1-0 staat, want een ongeluk zit in een klein hoekje," zegt Ruud van Os. "De zwakte van Feyenoord ligt voorin. Je hebt Sinisterra, een groeibriljant die nu eindelijk geld op moet gaan opleveren. Slot vervangt uiteindelijk alle drie zijn aanvallers, dat doe je niet omdat het zo geweldig ging."
Van Os breekt daarom nogmaals een lans voor het eventueel behouden van Sinisterra in de komende transferzomer, zoals hij dat eerder ook deed voor Orkun Kökcü. "Ik heb al eens eerder een lans gebroken voor de keuze om goede spelers te behouden en dan Champions League voetbal te behalen om geld te verdienen. Maar Feyenoord kiest voor verkopen deze zomer."

Opnieuw tegen Slavia Praag

Donderdag speelt Feyenoord opnieuw tegen Slavia Praag, eerst thuis en dan uit. Nadat ze elkaar in de poulefase al hebben ontmoet. We spreken over de sportieve kansen, maar ook de sfeer tijdens de Europese trips. "Feyenoord uit in Europa is meer dan die 90 minuten," vindt Ruud van Os. "Terrassen vol en veel gezelligheid. Ik ben blij dat de supporters hebben aangetoond dat het ook op een goede manier kan, Rome 2015 wordt nu langzaam weggepoetst. Tuurlijk heeft de politie de laatste duels ingegrepen op vuurwerk, maar het was vooral positief."
Slavia Praag is de nummer twee in Tsjechië en kwam in het weekend in de topper tegen koploper Viktoria Pilzen niet verder dan 1-1. Tegen de Tsjechen zouden de mannen één wissel voorstellen: "Toornstra terug in het elftal, in plaats van Nelson. Zijn rendement is gewoon te laag en Toornstra levert altijd."
In de podcast gaat het ook nog over Sipke Hulshoff en wat hij vanaf volgend seizoen gaat toevoegen aan de technische staf van Feyenoord. En spreekt Sinclair Bischop over de halve finale wedstrijd tussen Inter en Feyenoord, deze 4 april twintig jaar geleden.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl