nieuws

90 jaar Vreeken's Zaden in Chris Natuurlijk van 12 november

90 jaar Vreeken's Zaden, monumentale bomen in de Hoeksche Waard en nieuwe roman Nelleke Noordervliet in Chris Natuurlijk
Kiemkracht, jubileumboek over beroemde 90-jarige zadenhandel in Dordrecht

In Dordrecht staat aan de Voorstraat al 90 jaar een kleine winkel, waar je allerlei zaden kunt kopen, vooral voor eetbare groenten, granen, fruit en kruiden. 17 november verschijnt het jubileumboek
, dat de geschiedenis vertelt van het familiebedrijf. Chris Natuurlijk praat in Dordrecht met Ton Vreeken, Kim Koops en Marjolein de Winter, de schrijvers van het boek.

Derde generatie

Eigenaar Ton Vreeken is van de derde generatie. Het was zijn idee om in 2000 een webwinkel te beginnen in zaden en dat is een gouden zet geweest. Maar het gaat ook over de toppen en dalen uit de tijd dat zijn vader en grootvader de scepter zwaaiden over
.

Oude reuzen van de Hoeksche Waard

In de Hoeksche Waard zijn nog heel wat mooie, monumentale bomen te vinden. Daar lees je meer over in het pas verschenen boekje Tussen 'olmen en knotten' van Arie Pieters.
Chris Natuurlijk gaat met de schrijver op pad langs een paar van die indrukwekkende bomenreuzen uit het boek en hoort meer over de verhalen die erbij horen.

Nelleke Noordervliet over Lezersfeest en haar nieuwe roman

Zaterdag 12 november is het 20e Lezersfeest in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam.
Nelleke Noordervliet die twintig jaar terug op het eerste Lezersfeest was, is ook in 2016 van de partij op het literaire feest. In Chris Natuurlijk vertelt de in Rotterdam geboren schrijfster over haar nieuwe roman Aan het eind van de dag.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.